19 Kasım 2012 Pazartesi

Yeni Doktor İk Randevu ...

Ve sonunda doktorumuzu seçtik muaynemize gittik; Nesim Bey'in zaten çok anlatımı yüksek, hoş sohbet, herşeyi anlatan bir doktor olmadığını ben bir çok arkadaşımdan duymuştum. Hemencecik çocuğu muayne edip paketlenicektik hazırdım konuşmalarımı içimden tekrarlıyor, sorularımı kendime hatırlatıyordum.
PAzar sabahı saat 7:30 biz Nesim Bey'in evinin kapısında, sabahın bu köründe kim gider vs vs diye düşünürken kapıda kuyruk vardı desem tanımı doğru yapmış olur muyum bilemedim. Bir de Bayramdan sonraki ilk pazar olduğu için extra yoğunluk varmış şansımıza :(
Neyse hemen alındık zaten giren zırt diye çıktığı için bize sıra çok çabuk geldi. Bana ismimi, adresimi, telefonumu, çocuun adını, doğum tarihini, tc kimlik numaralarımızı yazmam için bir kağıt verdi, sonra Sabri'ye dönüp çocuğu soy dedi. Buraya kadar herşey çok güzel Merhaba demiş miydik???
Ben tam yazmaya başladım Selin Gülsay ... bir anda Efe'nin çığlığıyla kalemi elimden bıraktım çocuğa bir döndüm aşı yapmış Nesim Bey,  iyi tamam gel ağlama vs vs derken hangi koluna yaptık diye sordu Sabriye o tam tarif ederken ben yok çocuğum ağlama nerde inekler vsvsvs derken çocuk gene bi ciyakladı ayy öbür aşı da bitti aman çocuğum ağlamasın demeye fırsat kalmadan çocuğun yok bişey boyu iyi kilosu süper, var mı sorun dedi- ki sıra bana gelmişti- var dedim ürkek ama grurlu bir ses tonuyla :)
-çok terliyo dedim
-bende terliyorum dedi
-uyumuyor dedim
-sevmiyodur dedi
-süt alerjisi dedim
-aptamille denizez dedi

pat güm çat derken çıplak ama ağlamayan çocuğumuzla kendimizi kapıda bulduk :)

2 hafta sonra gelin kontrol edicem dedi...
çıktık arabaya bindik...
Sabriyle gülme krizine girdik :)
Efe aşı mı oldu biz dayak mı yedik? nasıl yani vs vs derken muayne bitmişti bile :)

Bir dahaki muaynede görüşmek dileğiyle.....



Bebek Doktoru Seçim ve Değişim Klavuzu...


Efe'ye hamileyken başladı daha bebek doktoru maceramız, ay kime gitsek o mu iyi bu mu kötü, saçıydı tüyüydü dikeniydi derken ben doğuma giderken bile ulen bu çocuğun doktoru kim olucak derdindeydim.
Doğum yaptığım hastanedeki doktordan nefret ettim ki Florance ta doğum yaptım boşu boşuna çocuğu 10 gün yoğun bakımda tuttu.
Girmiyim o derin eski mevzuları girdikçe sinirleniyorum çünkü :(
Neyse ailesel bir dost vasıtasıyla eski doktorumuzu bulduk, başladık götürmeye vs vs  Efe tam 6 aylıkken cumartesi gecesi ateşlendi ama bir anda 39.7 ye kadar çıktı ilk bebek ilk ateş pazar sabahı saat 9 demeden aradım doktoru hemen hastaneye gidip beni ordan arayın dedi , süperdi tepkisi ben tam da bunu ARIYORDUM ASLINDA NE İYİ VS VS DERKEN HASTANEYE GİTTİK,
eee arıyorum arıyorum açan yok hastane arıyo arıyo açan yok neyse ordaki acildeki doktora muayne olduk 1 saat geçti yok 2 saat geçti yok 3 satt 4,5,6,7, yok yok....
efenin ateşi düştü biz rahatladık ara ara tekrar çıkıyo ama alıştık ne yapmamız gerektiğini öğrendik acildeki doktordan.
gece saat 10 da kendi doktorumuz geri döndü telefonla tabiki ben açmadım :) nasıl bir sebep olabilirdi kaza vs geçirmesi gerekiyordu, ortak tanıdığımızdan öğrendiğim kadarıyla kaza da geçirmemişti hiç bir şeyi yoktu çok şükür :) telefonunu duymamıştı vs gibi bir sebepti yalnış hatırlamıyorsam.

İlk doktor serüvenimiz başarısızlıkla sonuçlanmıştı evet gelsin 2. doktor dedik başka bi doktora daha götürmeye başladık, iyi kötü vs derken beni çok pimpiriklendirdiği hissine kapılıp onu da bıraktım karar verdim çocuğumun doktoru ben olacaktım :P
Ve yeni serüvenimiz Nesim Eskinazis le başladı şimdi ona götürüyoruz. Onunla olan ilk günümde bir sonraki postuımda :)
Tüm hamile alemine tavsiyemdir:
Hamile mi kaldınız? ilk işiniz çocuk doktoru araştırın bırakın alışverişi odayı halıyı perdeyi iyi bir doktor bulun sizi anlamasına dinlemesine bakmayın teshisi iyi olsun, telefonlarına cevap versin, az mı konuşuyo takmayın, çok mu yoğun oluyo bakmayın götürün sadece iyi doktor olduğu için götürün siz kendinize muhabbet arkadaşı aramıyorsunuz çocuğunuza doktor seçiyorsunuz bence isim seçmekten kıyafetten vs den çok daha önemli birşey :(
Umarım aradığım doktoru bulmuşumdur,

Carter's Bebek Kıyafetleri

Hepinizin çok yakından bildiği dünyanın en ünlü bebek giyim markası Carter's artık Türkiye'de. Bebek giyiminde çok önemli bir kolleksiyona sahip olan Carter's Göktürk Metrocity ve Capitol ve Marmara Forum (çok yakında) olmak üzere İstanbul'da 4  mağazaya sahip.

Her anne ve anne adayının gezip görmesi gereken ürünler çok kaliteli ve bebeklerimiz için özel olarak tasarlanmıştır.

Hemen size en yakın Carte's a bir uğrayın.

www.cartersbebek.com















13 Ekim 2012 Cumartesi

Minik Arkadaşım 13 Aylık

Eskiden arkadaşlarım ' Ay çok tatlı kaç yaşında?' diye sorduğumda, 24 aylık, 11 aylık, 18 aylık gibi ay ay cümlelerle cevap verirlerdi. Her seferinde içimden niye ay ay söylüyosun 1 - 1,5 - 2 gibi yaş'lı cevap versene derdim :) Şimdi aynısını kendim yapı yorum:) bugün Efe ne kadarlık oldu diye soran bir arkadaşıma 13 aylık dedim, dedikten sonra da gülmeye başladım  her ne kadar o anlamasa da ben biliyordum neden güldüğümü :)

Tatlı mı talı yaramaz mı yaramaz bir oğlum var bilindiği gibi, keşfetme döneminde; bizde kilo verme dönemindeyiz :) adam bir dakika durmadığı gibi evdeki kediyi kedilikten soğutmuştur. Kedi dediğin günün en az 18 saati uyur 1 saat yemek yer yarım saat oyun oynar diğer vakitlerinde de spor yapar.Bizim evdeki kedi efe uyuduğunda uyuyabiliyor, efe rahat verdiğinde yemek yiyebiliyor, ve efe kovalamadığında da dinlenmeye çalışıyor, yani herşeyi efeye ayarlı :) kediye bir sabır geldi tahmin edemezsiniz, normalde eve giren yabancılara bile ellediklerinde pati atan kedimiz efe ye sabır taşı oldu mubarek, devamlı kuyruğunuzun çekildiğini, kafanıza sert bir oyuncak cismi atıldığını siz hafif gözlerinizi dinlendirirken arkanıza geçip ciyak ciyak bağırıldığını düşünebiliyor musunuz??? zavallı kedimiz şu an bunlardan müzdarip :(

Ama dünyanın en güzel şeyi birlikte oynadıklarını izlemek,  iyi ki efe doğmadan önce kedimiz varmış efe iyi ki evde kediyle beraber büyüyor. Çoğu arkadaşım hamile kalınca kedilerini evden uzaklaştırdılar ya da çocuk doğduğunda , herkes bana hamileyken 'Altan'ı' ne yapacaksın dedi? Ne demek ne yapacaksın diye cevap verdim tabiki bizimle kalacak saçmalamayın dedim.

Biz bir yatakta Anne-Baba- Çocuk-Kedi yatan bi aileyiz ve halimizden de çok memnunuz :)

11 Ekim 2012 Perşembe

Upuzun Bi Aradan Sonra Yine Burdayım

Yazmadım, yazamadım :(
Çünkü yepyeni hazırlıklar içindeydim, kimseciklere söyleyemedim, içimde tuttum :)
Artık minik butik cici sevimli tatlı mı tatlı bir dükkanım oldu :)
Beyoğlu'ndaki ofisime Efe'yi evde bırakıp dönemedim ofisi ve yeni işimi Göktürk'e taşıdım.
carter's & OshKosh mağazam var artık benim :) 8 aydır gizli gizli aman olmazsa yapamadı demesinler diye kimselere söyleyemediğim minik ama büyük sırrımdı bu benim :)
Şimdi o kadar güzel bir yerim var ki sağ tarafım mavi sol tarafım pembe :)
Devamlı çocuk doğurası geliyor insanın bu dükkan içinde :)
Carter's 0-2 Yaş OshKosh 3-12 yaş bir sürü ciciler var dükkanımda :)

Göktürk'ü bilenler için Le Pain'in yan paraleli Woods'un Yanı Sushico ve Balıkçıya giderken Arcadium Çarşıdayım beklerim :)


3 Mayıs 2012 Perşembe

Kolay Tramisu Tarifi!

Sizlere hep çok kolay bir tramisu tarihi vermeye niyetlendim bu yazımda :)  Eğer vakit bulur yaparsanız lütfen nasıl olduğuyla ilgili bana haber verin olur mu?  Her tarif verdiğim arkadaşım çok lezzetli olduğunu söylediler sizleri bu lezzetten mahrum etmek istemiyorum bende :))
Ve Karşınızda meşhur Tramisu tarifim :)
1,5 bardak su (bardak biraz büyük olursa çok iyi olur)
1,5 yemek kaşığı Nescafe Klasik
1,5 yemek kaşığı şeker
1 paket hazır kek (Tek önemli konu kekin markası kesinlikle 'Ümit Usta' olmak zorunda (diğerleriyle denedim çok iyi olmuyorlar)) Migros'tan rahatlıkla bulabilirsiniz.
Muhallebi için:
Yarım litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 paket yeşil labne
Kakao

İkiye bölünmüş olan hazır kekimizin altını ve üstünü ayrı ayrı olmak üzere 1 bardak suyun içine kattığımız 1,5 yemek kaşığı şeker ve 1,5 yemek kaşığı kahveyle ıstatıyoruz.
süt, un ve şeri tencereye koyup koyu kıvamlı bir muhallebi olana kadar karıştırıyoruz. Piştikten sonra ocağın üstünden alıp  hafif soğumasını bekliyoruz, biraz soğuduktan sonra içine 1 paket labne peynirini ve 1 adet yumurtayı ekleyip topaklaştırmadan karıştırıyoruz kremamız hazırrr :)
Islattığımız kekin alt tabanına kremanın bir kısmını döküp üstüne kekin üst kısmını yerleştiriyoruz.  Düzgün bir şekilde yerleştirdikten sonra kalan muhallebiyide üstüne döküp bıçakla kenarlarınıda sıvayınca karşınızda tramisumuzun kaba hali :)
Bir çay süzgeçiyle üstünede kakao serptik mi tamamdır!!
Tercihen bir gece ama yok benim o kadar sabrım yok derseniz 2-3 saat dolapta beklektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz!

Çok çok afiyet olsun...



Bebekler neden erken kalkar?

Çoğunlukla kendime ve etrafımdakilere sorduğum soru, 'bebekler neden erken kalkar' ın cevabını daha kimseden alamadım. Efe'ye de hep soruyorum daha cevap vermişliği yok maalesef...
Her fırsatta söylüyorum şu dünyada yaptığım en akıllıca şeydir EFE!  Ama bir de erken kalkma huyu olmasa, anneside babası da uykuyu çok sever peki eyy çocuk sen neden uykudan bu kadar uzaksın??
Kurulu saat gibi saat 6:00 da uyanan bi oğlum var.  Hemen ayılmasın diye başlıyorum ninniye ' EEE benim oğlumaa eee eee eee benim kuzuma eee eee ' yok hemen ayılıyo hemen gülmeler.
Sonuç mu yukardaki gibi gelin siz uyutun uyutabilirseniz!!

Bebeğinize nasıl yemek yedirirsiniz?


Eveeet, gelelim en büyük sıkıntılarımızdan biri olan yemek yeme mevzusuna...
Efe'nin katı gıdaya geçiş süreci biraz sancılı olsa da azmettik çok çabaladık. Çok severek yemesede hatırımız için yiyor diyebilirim. Sebze çorbaları, meyve püreleri, muhallebiler... Ama hepsi pütürsüz :( Efe'ye ne verirsek verelim pütürsüzleri yiyordu ancak. Doktora danışrığımda alerjen bebekler pütürlü yemeklere geçişlerde zorluk çekerlermiş dedi.  Bizde de aynen öyle oldu.
Pütürsüzlüğümüz biraz daha devam edecek zannedersem :) Ben çok pimpirikli çok titiz olmadığımı daha öncede söylemiştim, yani Efe yemek yerken aman etraf kirlenecek diye çocuğun özgürlüğünü kısıtlamıyorum biraz kendi kendine öğrenmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Bir kere kafası çarpacak ki bir daha aynı yere vurmasın!
Hal böyle olunca inanılmaz keyifli görüntüler ortaya çıkıyor. İşte size yemek sonrası bir görüntümüz daha Efe mutlu ben mutlu ama ev dağınık ev pis :)

24 Nisan 2012 Salı

Burç Pastanesi = Profiterol

Ben Kumbaracı yokuşunda doğmuşum sonradan Cihangir'e taşınmışız yani İstiklal caddesi çocuğuyum, Tarhan Kolejinde okudum hayatım eve dönerken hep istiklalden geçmekti. Haftasonu Osmanbey, Nişantaşı, İstiklal, Cihangir ...
Hep bu taraflardaydım yani o yüzden karşıyı hiç bilmem köprüyü hiç sevmem :)
Okul hayatım boyunca kahvaltılarımı Burç Pastanesinde yapmışımdır, Sosisli pizza, peynirli poğaça... Off ne severim limonatası şahanedir her bişeyi güzeldir ...
Amaaa en önemlisi Profiterolüdür! tek'tir. Vazgeçilmez'dir. Sahibi Murat arkadaşım senelerdir tarif isterim vermez. Ustaları iki gün önce kalp ameliyatı olmuş neredeyse geçmiş olsuna gideceğim o dereceyim yani...
Burç Pastanesi neden sonra Lebon oldu hikayesini dinlemiştim ama şimdi hatırlayamadım, minik bir sokak pastanesi değildir aslında Alman Lisesi, Galatasaray Lisesi, gibi istiklal caddesinden sabahları yolu geçen herkesin anılarının mekanıdır aslında. İlk aşıklar kahvaltılarını orda etmiştir, ilk sigaralar orda içilmiştir, ilk eller orda tutulmuşru yani herşey orda yaşanmıştır...
Ara ara hala uğrarım anılarımı canlandırması için çalışanlar hep aynı hiç değişmedi hala unutmazlar eski müşterilerini hal - hatır sorarlar...
Bilirler hatırlarlar anarlar... Sen onlarla hatırlarsın anılarını belkide onlar da senle hatırlarlar anılarını... kim bilir?



Uyumak ve e uyumamak iste bütün mesele bu!

8 aydır kucakta sallanmaya alışan Efe artık sallamadan yatmaya alışmak zorundaydı! En azından ben böyle olsun istiyordum :) Başladım nasıl yapabilirim diye kara kara düşünmeye ...
Tracy Hogg 'ın kitabını hatmettim araya sağdan soldan aldığım duyumları ekledim bide doktora danışayım dedim eee annem nası yapmış o ne demiş bu ne demiş ve en son kocayla oturup karar verdim ve kendime bir karman çorman uyku düzeni düzenlemesi yaptım :)

Efe 8 de uyumaya alışmıştı bir kere tamam çok güzel +1 diye ekledim haneye :) Yatağımıza yattık üstümüzü örttük , ışığımızı kapattık ve başladık 'eee benim kuzuma ninnii ee benim yavruma ninnnniii...'
sağa sola dönmeler arada gülmeler cilveler falan filan derken saat 9,5 doğru uyku iyice kafaya vurmaya başladığında hafif mırın kırınlı ağlamalı bağırmalar başladı hemen kucağıma aldım biraz emzirdim tekrar devam saat 11:30 da anca uyudu :)
İkinci gece gene ' eee benim kuzuma ninnnni , ee benim yavruma da ninnnnii'... ikinci gece 10:00
Üçüncü gece 9:00
Dmrdüncü gece 9:30
Beşinci gece 8:30 derken
Efe artık 8:15-8:20 arası uyumaya alıştı hemde emzirmeden sallamadan sadece ninniyle -ne zaman birine anlatsam böyle bir şey yaptım sende dene desem çocuk o gece uyumuyo tabii -
Gündüzleri hala sallasamda geceleri hiç olmazsa 8 de yatağa girip uyuyabiliyoruz :)
Bence mükemmel birşey hatta çok çok mükemmel :)

Ben öyle çocuğunu ağlatabilen bir anne olamadım, katı kurallarım olmadı hiç bir zaman, şu saatte yemek yesin şu saatte gülsün şu saatte uyusun diye hep içimden gelen anneliği yaptım, daha doğrusu yapmaya çalıştım. N kadar doğru ne kadar yalnış bilemiyorum ama benim anneliğim böyle :)


Bebek Uykusu Düzenleme Kılavuzu!?!

Hastaneden eve geldiğimiz ilk gün, Efe'yi yatağımızın yanına ikamet eden binbir model arasından özenle seçtiğimiz beşiğine koyduk. Fakat Efe bize Biz Efe'ye baka kaldık Efe 5 dk bile onda uyumadı - uyumak istemedi, sevmedi galiba :)
Beğişi salladık , sallayarak uyutup koyduk hemen uyandı gibi her yolu denedik. Sonuç uyumadı - uyumadı.
Yatağa yanıma koydum çocuk mışıl mışıl uyudu!!!
Şok şok bu çocuk bizimle yatmak istiyordu :)  Sallama mevzusuna gelince Efe kendi kendine asla ve asla uyumadı! Bekledik kendi uyur diye uyumadı gene bekledik gene uyumadı sonuç sallama oldu tabi :)
Not: Hala sallıyoruz!

Efe dolu dolu 8. ayını bitirdi biz hala beraber yatıyoruz, bana yatağını ayır diyenlere şu cevabı veriyorum onunla beraber yatmak dünyanın en güzel şeyi. Ben halimden çok memnunum zaten büyüyünce benimle istese de yatamayacağı için ne kadar yatabiliyorsak yatalim işte ne farkeder ki???


23 Nisan 2012 Pazartesi

Salla Bizi Ey Salıncak!!

Efe artık büyüdü dolu dolu 8 aylık oldu :)
Havaların ısınmasıyla sokağa çıkmaya parka gitmeye başladık bile :) Annesi gezgiç olan çocuğun kendisi kesinlikle gezgiç olur tabiki...
Sabahları yürüyerek Starbucks 'a gidip kahve içip dönüyoruz, akşam babasının gelmesine yakın tekrar yürüyüşe çıkıyoruz dönerkende baba eskortuyla eve dönüyoruz. Ve halimizden çok memnunuz :)
Dönerken sitemizin içindeki minik parka mutlaka uğrayıp bi salıncak sefası yapıyoruz :)
Efe bu sallamaların hastası, ilk başlarda kahkahalar eşliğindeki sallanmalarımız şimdi biraz alışkanlığa dönmeye başlası diyebilirim. Eve dönerken gözü hep park tarafında artık bana mesaj için mi bakıyo yoksa sadece bakmak için mi bakıyor bilemiyorum :)
Anne - oğul soluğu hep parkta alıyoruz bu hafta park alanımızı genişletip Bebek Parkına ineceğiz.
Maceralarımız serüvenlerimiz devam edecektir efenim....

Baby TV ?!?!

Efe ilk günden beri televizyon telefon gibi parlak ışıklı şeylere hep meraklıydı. Kafasını çevirip çevirip bakmaya çalışırdı, tabii doktorumuz bize 1 yaşına kadar hiç televizyon seyrettirmememiz gerektiğini üstüne basa basa vurguladığı için hiç oralı olmamış hemen çaresine bakmıştık :)
Taaa ki, Efe'yle seyahate başlamamıza kadar :(
Bizim oğlanın arabada kendi halinde sakin durma süresi max 12-15 dk arasında değişiyor. Hal böyle olunca benim dışarı çıkabilme ihtimalim cendere yol bitimine kadar oluyor maalesef :(
İstinye Parka bile dayanmıyor çocuğum hemen basıyo yaygarayı :)
Ama annesi gezenti gezmeyi çok seviyo, bende bu yaygara zamanında hemen you tube dan bir baby tv açıp gidebileceğim yere kadar gitmeye çalışıyorum. Başarılı oluyo muyum? EVETTTTT
Mutlu muyum? EVETTT
Efe Mutlu mu? EVETTT
Doktor mutlu mu? BİLEMİCEM!!
Ama umrumda mı ? TABİKİ DEĞİL!!!!


Gözlüklü Efe

Gezmediğim görmediğim alışveriş merkezi sayılıdır :) hele ki Efe doğduktan sonra bilmediğim bebek mağazası kalmadı diyebilirim. Geçenlerde gene gezerken H&M de bu gözlükleri buldum :)
Efe zaten güneşe bakabilen bir çocuk olmadığı için hemen kasada buldum kendimi :)
Bebek ve çocuk kıyafetleri gerçekten pahalı GAP, ZARA gibi markalar özellikle 3 aylık sürelerde giyinen bebekler için gerekli mi? bence değil!
H&M bu kulvarda bence başı çekiyor, hem uygun fiyatlı hemde inanılmaz bir ürün gamı var :)
Bayılıyorum H&M e :) Soranlar ve bilmeyenler için  H&M çocuk bölümü sadece Marmara Forum ve Bayrampaşa Forum larda mevcut.
Bence bir gözatın derim :)

16 Nisan 2012 Pazartesi

Bebek oyuncaklari

Efe oyuncaklarini kesfettiginden beri onlara pek bir duskun oldu. Bu beni mutlu etse de cok nadiren dertleniyorum, evet cok hosuma gidiyor onlari o minicik elleriyle tutup kesfetme aski ama her yerede onlarla gidemeyiz ki? Gozunu acar acmaz yatakta oyuncak arayan bi oglum var. Evet Efe'ye oyuncak almak beni mutlu eden tek sey su aralar. Her onsuz ciktigimda donerken mutlaka bir sey almaya calisiyorum eve gelirken. Bazen bu durumun onda aliskanlik yapacagini dusunsem ve bu beni korkutsa da , bu seramoni beni de onu da cok mutlu ediyor. Sevdigi ve her daim yanimizdan ayirmadiklarimiz, arada bir baktiklarimiz, hic yuzune bakmadiklarimiz, ve alarm durumunda kullanilacaklar diye guzel oyuncak kategorilerimiz var ;) Yuzune bile bakmadiklarini zaten anlamissinizdir, buyuk heveslerle aldigimiz bizce cpcugun olmazda-olmazi diyebilecegim oyuncaklar . Onlarida su amacla kullaniyoruz, Efe kendi oyuncaklariyla oynarken bizde anne-babasi olarak onun oynamadigi oyuncaklarla oynayip kendimizi eglendiriyoruz. Bayildigi en sevdigi oyuncaklarini sizlere sirasiyla zaten bundan sonraki yazilarmda ballandira ballandira anlatacagim kendinii tutamayip hemen gidip almak isteyeceksiniz ;) aslinda siz cocugunuza degil kendinize Liyorsunuz oyuncaklari bunu asla nutmayin ;) Esas ve demirbaslarimiz olam ACIL DURUM oyuncaklari ki bunlarin ilk parcalari ipad, iphone ve Parti dudugumuz mevcut. Bunlar arabada sikisan trafikte en kriz aninda kullanilacaklardir! Siz siz olun sizde oyuncaklaklariyla bebeginizin nasil oynadigini takip edip kategorilendirin ;) tabii uslu her yerde duran bi bebeginiz varsa bu konuyu tamamen unutun ;) Efe gibi yaramaz bebegi olanlara bu yazim ;))

12 Nisan 2012 Perşembe

Sosyalim sosyalsin sosyal

Efe dogdugundan beri hayatim tamamiyle degisti, degismekle kalmadi bende degistim. Ilgim begenilerim zevklerim kisacasi ben benden farkli oldum ;) Benim degistigim gibi etrafimda degisti, cocuklu bi hayata gordiginde arkadaslarin eskisi gibi "hadi" kelimesini sana kolay sarfedemiyor, biliyorlar ki senin "hadi" n en az 1 saat ;) Herkes bikmis cocuktan senin icin en buyuk mutluluk olan bebek onlar ici pek cekici degil! En son hesap sorulacak adam senken "sen nasil bunu yaparsin" diye kapina gelip hesap sorulmaya baslaniyor! Senin bazen gercekten dost olarak gprdugun insanlar yaninda olmuyor, olmak istemiyor! Yakinlarin uzaklasiyor, uzaklarin yakinlasiyor! Ovunerek soyluyorum ki, bir arkadasimi bile ne iyi gununde ne de kotu gununde yalniz birakmadim! Herkese elimden geldigi yardimi seve seve yaptim! Artik onceligim degisti kisacasi ben degistim. Birde hayatimin su yonu var artik; kimse beni sormak icin aramiyo, kimse beni gormek icin gelmiyo, hepsi su anda Efe'nin hayranlari;) beni iki gecistirdikten sonra herkes onunla ilgileniyo kabul ediyorum biraz rahatlasam da arada benimle ilgilenseler fena olmayacak! Efe artik tam 7,5 aylik oldu hayatimiz biraz daha kolaylasiyor. Ya da ben biraz daha ona adapte olmaya basladim, bu ay rota virusu sayesinde sadece 300 gr almisiz, olsun buna da sukur! Ama bu ay duzenli yiyip arayi kapatmayi hedefliyoruz ;) bu arada bildiginiz gibi Demir isminde cok sevimli bir yegenim var ;) simdi de Eylul de bir kiz yegenim olacak! Su aralar cok mutluyum o yuzden.

8 Nisan 2012 Pazar

Bebek Kıyafetleri

Yapılabilecek en güzel alışveriştir bebek alışverişi, heyecan, merak, sevgi, her şey o minik şeylerde gizlidir aslında.
Genelde 6. aydan sonra yapılır, ben o kadar sabredememeiş 4 aydan itibaren almaya başlamıştım. Daha önceki yazımda da nerden ne alınabileceğini yazmıştım. Şimdi Efe tulumların dışında güzel şeyler giymeye başladı, ama bebek kıyafetleri marka ise gerçekten pahalı, indirimleri bekleyip ordan almak lazım.
Bir kaç hafta önce arkadaşlarımla Leventte salı günleri kurulan bir pazara gittik, inanılmaz güzel bebek kıyafetleri vardı, bebek kıyafetlerini bırakın bize görede çok güzel öteberiler vardı. 
Bayıldım-bayıldık :) 
Efe'ye bir kaç birşey almaktan kendimi alıkoyamadım tabii.Çok cici mi cici bir tulum aldım her gören bu tulumu nerden aldın diye sorunca Pazardan cevabıma kimse inanmadı. Pazardan aldım ve 5 TL ye aldım :)
Iphone kullanıcıları bilir Instagram diye bir sosyal paylaşım application u var, orda fotoğraf paylaşıyoruz, ben birazda uygun fiyatlı ürünleri çekip beni takip eden arkadaşlara yakaladığım fırsatlar hakkında haber vermeye çalışıyorum. Beni instagramda takip etmek için usernameim santal :)
Efe biraz daha büyüsün Yeşilköydeki Çarşamba pazarı var aklımda :) Pazarlar hakkında bilgi vermeye devam yaşasın alışveriş :))


Bebekler ve Kediler!

Hamile kaldığımı çevremdekilere söylemeye başladığımdan beri hepsinin ilk lafı 'KEDİ?' oldu! Benimde hep ve tek cevabım 'EEEE!!' oldu.
Ne yapacağımı sorup çevrelerinden kötü örnek verip hep beni kediden soğutmaya çalıştılar. Ama kimse şunu anlamadı o benim için asla 'BİR KEDİ' olması ismi karakteri ve kimliği olan bir ev arkaddaşıydı bizim için.
9 ay boyunca beraber yattık beni hiç yalnız bırakmadı aksine daha da birbirimize bağlandık!
Ama Efe'yle eve geldiğim ilk günden beri Altan'ın (kedimizin adı ) en büyük ve tek sorunu bizim yatak odamızın kapısının gece kapanmasıydı. 2004 ten beri bizimle yatmaya alışmış kedimiz bir anda kapalı kapıların arkasında kalınca biraz sıkıntı olmuştu bizim için. Gece devamlı bağırmaya kapının önünden ayrılmamaya başladı. Bu huyundan vazgeçmesi neredeyse 5 ay gibi uzun bir süre aldı maalesef!
Efe etrafındaki cizimleri görmeye başladığından beri hep gözü Altandaydı, şimdi Altan'ı gördüğünde çığlıklar atıp ona dokunabilmek için kendini yerlere fırlatmaya başladı.
Efenin bu mutlu halini görünce kedi ve bebek konusunda bana söylenen bütün kötü şeyleri hatırlayıp onları dinleme zahmetinde bulunduğum için kendime kızıyorum.
Eğer evinizde kediniz varsa ve hamileyseniz duyabileceğiniz cümleler şöyledir:
  • Uykusunda bebeğin kafasına oturup boğabilir (en korkutucusu)
  • Tırmalar
  • Tüylerini yutarsa kist olur!
  • Kıskanır bebeğe zarar vermeye çalışır
  • Mikrop kapar
  • Bebeği hasta eder vsvsvs... 
Asla bunlara ve daha nicelerine kulak asmayın ikisi bi süre sonra çok iyi arkadaş olup oyun oynayacaklardır emin olun!

Efe ve Arkadaşları

Normal yaşamımda en çok önemsediğim konulardan bir arkadaşlarının 'iyi ve kötü günlerinde yanında ol' kuralıdır. Elimden geldiği kadarıyla tipik yay burcu özelliği olan arkadaş canlılığı hali bende fazlasıyla mevcuttur. Severim arkadaşlarımı önemserim. Tabi önemsenmek te isterim!
Efe'ye öğretmeyi planladığım en önemli olgulardan biri olan 'arkadaşlık' o daha benim karnımdayken çok sevdiğim arkadaşlarımın çocuklarıyla aralarında başlamıştı bile!
Efe'yle aynı dönemde doğan arkadaşlarımın çocukları şimdiden oğlumun en yakın arkadaşlarıydı, Lea, Yiğit, Emir, Simsim, Mert ...
Oyun grubu derdi beni de bi an sarsa da gayet sosyal bir çocuğum olduğu için aslında oyun grubunun anneleri eğlendirmek için olduğunu düşünmeye yeni yeni başladım.
Efe'nin diş buğdayı partisinde bize gelen en anlamlı not Lea'nın dı. Adı gibi kendide çok tatlı narin minik bir prenses o :) Yazılarımda kendisinden bolca bahsedebilirim çünkü çok tatlıdır çook!




Minik Dişli Efe :)

Efe 3 aylıktan beri inanılmaz bir salya sıkıntımız vardı, elleri de devamlı ağızındaydı. Etrafımdakiler bu durumu tabiki ve herzamanki gibi yorumsuz bırakmadı:
'Artık bu Vitamin ilaçlarından çocuklar 3 aylıkken diş çıkarıyo'
'yok yok bunun dişi erken çıkacak'
'emzirirken ısıracak dikkat et'
'ateşsiz diş çıkmaz'
'diş çıkınca çocuğun huyu değişir' ...
gibi iyi-kötü bir sürü yorumdan sonra ben çocuğum erken diş çıkarmasın diye dua etmeye başlamıştım :(
Efe'nin dişi tam 7 aylıkken çıktı bence ne geç ne erken tam zamanıydı!  Evet biraz sıkıntılı bir dönem ama bence çocuğunuzun gelişiminde şahit olunabilecek en önemli olaylardan biri, kendi kendine oturması ve diş çıkarması hemen hemen aynı anda oldu :) bi anda bi gün aaa dişi çıkmış dedik aaa oturuyo dedik,
Diş çıkarıken bizim en büyük yardımcımız oyuncaklarıydı, bütün hepsi kaşıntılarına yardım etmek için hazırol da bulunuyolardı. Mothercare den aldığım devamlı buzlukta tuttuğum bir dişlikse gerçekten kurtarıcım oldu.  
Bunların sonunda nurtopu gibi minik bir dişmiz oldu :) 

7 Nisan 2012 Cumartesi

İnek Sütü Alerjisi!


Yazılarımda zaman zaman inek sütü alerjisinden sıkça bahsedebilirim, amacım yaşadığım sıkıntılı günleri anlatığ süpheniz varsa yardım edebilmek.
Efe hastaneden eve geldiğinden beri sıkıntılıydı, ağlıyordu, hiç mutlu değildi! Sebebini bir türlü anlayamamıştık, ama ben kakasından devamlı şikayetçiydim çünkü kakası devamlı sümükümsüydü. Doktora sorduğumda inek sütü alerjisi olabileceğini inek ürünlerini kesip keçi ürünleri tüketmemin gerektiğini söyledi.
Bir arkadaşıma misafirliğe gittiğimde bana süt olsun diye tatlı yapmıştı, ben de inek sütü alerjisini unutup o tatlıdan 2 tabak yemiştim!!! evet 2 tabak
Eve geldim bir kaç saat geçti Efenin altını değiştirirken karşılaştığım kanlı dışkı aklımı başımdan almıştı soluğu hastanede dışkı tahlili yaparken aldık. Doktoru aradığımda inek sütü alerjisinin kesin tansını telefonda koymuştuk bile. Daha önceki şüphelerimiz bitmiş kesin tanıyı dışkıda kanla koymuştuk!
Ömrüm boyunca saklayacağım bir kaka resmim olmuştu, naapalım bununla yaşamasını öğrenecektik. Ben inek ürünleri tüketimini kesince efe daha da rahatlamıştı. Her bebekte aynı belirtiler olmayabilir ama aklınızda bulunsun diye bizim belirtilerimizi yazıyorum sizlere, eğer öyl bir süpheniz varsa bana ulaşmakta çekinmeyin!
  • Bebeğin devamlı ağlaması
  • Huzursuzluk
  • uykusuzluk
  • Vucutta kızarıklık
  • Sümükümsü Dışkı
  • Dışkıda Kan
  • Öksürük (devamlı)
  • Hırıltı
  • Burun Akıntısı

Bununla ilgili olarak bir sürü doktora gittim bir kısmı keçi ürünleri tüketmemde bir sakınca olmadığını söylesede bi kısmı da kesinlikle emzirdiğim sürece inek ve keçi herhangi bir süt ürününü tüketmemem gerektiğini söyleyip benim kafamı allak bullak etmişlerdi.

Deneme yanılma yöntemiyle Efenin hiç bir süt ürünü tüketmediğimde daha mutlu daha huzurlu olduğuna kanaat getirdim. Ve uzun zamandır ne keçi ne inek hiç bir süt ürünü tüketmiyorum.

Aklınızda herhangi bir şüphe bile varsa bunu doktorunuza sormaktan asla çekinmeyin!

Diş Buğdayı Hazırlıkları (PASTA) !


Efe'nin diş buğdayı hazırlıklarını maaleesefe 1 hafta içinde ayarlamak zorunda kaldım, hem Efe hastaydı hem de başka bir tarihim yoktu yapabileceğim.
Pasta için ilk ve tek adresim olan canım arkadaşım Zeynep Yümlü (Mutlu Dükkan (gerçekten çok mutlular)) nün Whatsapp ını çaldım :)
Sağolsun hem kısa bir süre içinde bizi kabul edip hem de şaheser yarttığı için kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır,
Zeynep'i mutlaka biliyorsunuzdur ya da duymuşsunuzdur, çok yetenekli bir o kadar da tatlı sempatik ve canayakındır. Yenebilirliği olan şaheserler yaratır. Can'dır o can :)
Hasta hasta bizim için uğraştı didindi ve ortaya bu mükemmel pasta çıktı...
Taaa taaaaaa :)
Tekrar tekrar ellerine sağlık canım benim!

Cake Pop!







Efe tam 7 . ayında dişini patlattı,
bende diş buğdayı hazırlıklarına başladım, neler yapabilirim nasıl yaparım düşün düşün yedim kafayı tabi..
Kendi kendime cake pop yaptım hemen tarifini sizle de paylaşıyım dedim.

1 Paket hazır kek
1 paket krema
üstü için şekerleme
lolipop çubuğu (ben metrodan ayran kamışı buldum onla yaptım)
Eritme Çikolata
Sabır
özveri vs. vs.

hazır keki ellerimde parçaladıktan sonra içine yarım paket krema döküp karıştırdım ıslak bir keke sahip oldum.
minik minik yuvarlayıp onları dolapta beklettim, erittiğim çikolataya batırıp şekerlemelerle de süsledim. çok kolay çok hemencecik yapılıyor.
herkes çok beğendi şiddetle tavsiye ederim
Bir ara öeşhur tramisu tarifimi de vereceğim!

Rota Virüs!


Efe 3 aylıkken doktorumuz ROTA Aşısından bahsetmişti. Bahsederkende 'ben önermiyorum' dedi ve kararı bize bıraktı.
Ben kısa bi araştırma yapıp Rota nın ne demek olduğunu vs. ile ilgili internet araştırması yapmış ve kararımı yaptırmaktan yana kullanmıştım ... taa ki bi sonraki randevuya kadar.
Konu tekrar ROTA hakkında açılınca doktorumuz beni vazgeçirmiş rota geçirse bile hafif atlatabileceğimizi ama aşı yaparsak içinde ne olduğunu bilmediğimiz başka şeylerde olabileceğini söylemişti.
HEMEN VAZGEÇTİM!
iyi mi yaptım kötü mü yaptım siz karar verin...
Bir Ctesi gecesi Efe'nin diş çıkardığı için ateşinin yükseldiğini düşündüm. Çok mızmız uykusuz ve hafif atesliydi Pazar sabahına doğru ateşi 38.8 e yükselince Calpol verdim kusmaya başladı, ateşi 39.2 ye çıktı fitil yaptım, nedense ateşin hiç düşesi yoktu 39.7 ye çıktı fitilden 2 saat sonra ben düşmesini beklerken o daha da yükselmeye başladı. Hemen doktoru aradım o da dışkı ve idrar tahlili istedi soluğu Acıbadem Maslak ta aldık tabi..
Yolda 39.7 ye kadar yükseldi Efe'nin ateşi. Dışkı Tahlili sonucu, ROTA hoşgeldin hayatımıza.
Bu arada Acıbadem hasta kaynıyo acilde doktorun bize bakması için önümüzde 4 çocuk var durum kabus yani, bizi müşadeye aldılar yok düşmek bilmiyo ateşi,
En son PEDİFEN yanlış hatırlamıyosam onu verdiler 2 saat sonra asayiş berkemal.
Doktor rota olduğumuzu istersek hemen çocuğu yatırabileceğimizi söyledi, biz hastaneden nefret eden bir çift olarak evde bakabileceğimiz ısrarlarıyla ordan ayrıldık. İyi ki de ayrılmışız, EFE evde daha mutluydu daha rahattı tek sıkıntımız ateş yükselmesiydi bir de ne yese hemen kusuyordu.
8. günde kusması durdu 9. günde ateşi. 10. günde ishali

hemn ateş hem ishal hem de kusma efeyi bizi perişan etmişti!
Ama Rotayı doğal yollardan alan oğlum, gülen suratıyla ve hediye bir dişiyle rotanın icabına bakmıştı sonuç mu işte karşınızda!

14 Mart 2012 Çarşamba

Bizim hikayemiz

Efe'ye hamile kalisimla ilgim hayatim zevklerim gelecegim kisacadi herseyim degisti ;)
Etrafima daha dikkatli bakar oldum mesela alisveris merkezlerinde daha cok bebek arabasi gormeye basladim, bebek magazalarini hic kacirmiyodum, babalari gozlemlemeye basladim, annelere imrenerek baktim, bebegi kucaklayislari, tutuslari, opmeleri, sevmeleri kisacasi herseylerine gozumu diktim baktim!
Hayatimda hic bebek yok muydu tabiki vardi, 2009 Nisan 18 inde caniminici yegenim Demirim hayatima girdi. Kendi cocugumu onun kadar sevebilecegimi dusunmuyodum ;) bana halacim dedigi gun hayayimin en guzel 2. Gunuydu ;)
Efenin abisi benim ilk goz agrimdir kendisi. Arkadaslarimin cocuklari yok muydu tabiki vardi ilk once Meric'in Ardasi dogdu sonra Tuba dorugu dogurdu, Sitare simsimi, Zeynep Defneyle Nili .... Daha sayamadiklarim:) yani bi bebek aliskanligim vardi ama basa gelince bambaska oluveriyomus ;) 7/24 annelik+ logusalik+ kocanizin logusaliginiza tavri+kayinvalide+ kendi anneniz hepsi birlesince bebeginizin ilk 40 gunu ( benim 3 ay surdu) kabus dolu gunler oluyo. Hep soyluyorum bi kizkardesim olsaymis belki bu gunleri daha kolay atlatabilirmisim ;( efede kolay bi bebek olmadigi icin cok zor donemler gecirdim ;( abimin esi yelizi ne kadar anlatsam nasil ovsem bilemiyorum ama hakkini odeyemem diyebilecegim tek insandir. Cok severim cok iyi anlasiriz ama bu donem bambaska bi yardima ihtiyac duyuyosunuz ;( efeyi kendi cocugu gib bakmis sevmistir.
Logusalik ustune daha bir cok sey soyleyip yazabilirim ama bu donemimi kolay gecirmedigim icin yazasim yok ;)
Logusaliginizda etrafinizda sizi kirabilecek veya sizin kirabileceginiz insanlari uzaklastirin cunku hic bi zaman unutamak istemeyeceginiz hatalar yapabilirsiniz-yapabilirler ;)

12 Mart 2012 Pazartesi

Bebek alisverisi

Ve esas onemli konu olan bebek alisverisinde sira,

Kabul ediyorum alisverisi fazla hatta cok fazla seviyorum ;( Efe'ye hamileyken bunu fazlasiyla ortaya cikarmis kendimi hic tutamamistim ;)
Ama aldiklarimim hemen hemen hepsini giydirdim hala da giydiriyorum. Alisverisimi hic aptalca yapmamistim 0-3 ay sadece tek parca tulum e bir suru ic body almistim. Bir kac tanede disari giydirmek icin kazak kot ve gomlek almistim. Efe kis bebegiydi yani butun kis evdeyi ben arkadaslarima giderken bile goturmuyordum cocugu cunku herkes bebek sevmez - ki efe dpgdugundan beri bi kere bile kucagina almayan arkadaslarim var ;) - kimseye zorla cocuk sevdirmiyim diye efe hep evdeydi ;( tabi bu zamana kadar simdi kendisi kocaman bir adam oldu annesiyle beraber geziyo :)
O uuzden efe evde hep tek parca uzun tulumlarini giydi ve ustunde paralansin derler ya Paralandi ;) paralanmayanlari da efenin 3 ay kucuk Tan kardesine gonderdik ;)

Siz siz olun bebeginize sadece tek parca body alin icine kisa kollu disina giydirmek icinde ayakli uzun tulumar ;) marka olarak size kesinlikle Metrocity alisveris merkezinin altinda yeni acilan Carters i oneriyorum ;) hele ki icine giydirdigimiz kisa kollu citcitli icbody lerini kesinlikle orda alin mothercare inkilerin yakalari genisliyo ve kaliteleri daha dusuk bunlara gore az alin ama iyisini alin derim ben ;)
Onerecegim markalar sirasiyla
Gap - tek cesit tek parca tulum var ama yazin hic terletmiyo
Marks and Spencer - kumaslari cok kaliteli
Mothercare - cok ciddi genisleme sorunlari var yakalari hemen aciliyo ama cok desenleri var ;)

Bebek battaniyesi ise kesnlikle zara home tek gecerim siddetle tavsiye ederim gozunuz kapali alin ;) biraz pahalilar ama indirimleri yakalarsaniz cok ucuza alabilirsiniz

Sabn sampuan urunlerinin hepsini Mustella aldik :) Sabri nin yengesi cilt doktoru Ona sordum bana sadece bunlari kullanabilecegimi soyledi ;)
Bebek arabasi oto koltugu gibi diger tavsiye edebilecegim markalari baska yazimda paylasacagim.

Gece mesaim basladi Efe beni bekliyo ;)

11 Mart 2012 Pazar

Hayatımın Erkeği Efe


26 Ağustos'ta uzun süre beklediğim tatlı prensime kavuştum :)
Normal doğum için çok beklememize rağmen inatla gelmek bilmeyen oğlumu sonunda artık aileden biri gibi gördüğüm doktorum Lemi İbrahimoğlu sezeryan la bana kavuşturdu :)
İlk günü her anne gibi sadece resimlerden hatırlasam da sağ tarafta sıkışan oğlumun yamuk suratını bile resimlerden sonra farkettim, yani o zaman sadece hayal dünyasında yaşan biriymişim gibi geldi:) eve gelince hayal dünyasından çıkmam çok çabuk oldu o ayrı :(

Minik oglum aslinda pek minik degildi 4,230 gr dogmustu hepimizi cok sasirtmisti ;) ben bu kilonun son bir ay boyunca her gun deli gibi karpuz yememe bagliyorum ama neyse ;)

Hastanedeki gunleri yazmak istemiyorum cunku cok tatli cok guzel gunler degildi;( eve geldikten sonra baslayan aglama krizleri gece nobetleri beni benden almis baska bir yapmisti ;) efe aglayacak diye cok korkar olmustum ( tabi bunda basimiza gelen tatsiz seylerin cok etkisi vardi)
Ve herseyin sonunda elimizde bir melek vardi tarifsiz guzellikte bizim minik melegimizdi o ;)

Benim minik arkadasim ;)

İlk Blog Yazım..

Canım arkadaşım Sitare minik kuş Simsime hamileyken meraklıanne diye bi blog yazmaya başlamıştı, bana da demişti ki sende aç kendine bi tane ben çok takmamış, çok zaman ayıramayacağımı düşünmüş geçiştirmiştim :) Halbuki ilk blogumu 20008 Haziran da yazmaya başlamışım gidelimyiyelim vardı o zaman hayatımızda; nerede yemek yersek fotolarını çekip, orda yazmayı planlıyoduk :) yemek aşkımız o kadar ağır basıyodu ki bi süre sonra çok hızlı yediğimizi fark edip resim çekmediğimize hayıflanıyoduk.
Yani kısacası blog serüvenimiz biraz yarım biraz kısa sürmüştü.
Şimdiki serüvenim hem Sitare'nin teşvikleri hem de çok yakında hayata geçiçek olan projem için ve yakın gelecekteki kafamdaki bütün projeler için önhazırlık çalışmalarım aslında :)
Çok sık olmasa da yazmayı planlıyorum tabi yazdıklarım ne kadar okunur onu bilemiyorum :)
Sadece yazıyorum ...