19 Kasım 2012 Pazartesi

Yeni Doktor İk Randevu ...

Ve sonunda doktorumuzu seçtik muaynemize gittik; Nesim Bey'in zaten çok anlatımı yüksek, hoş sohbet, herşeyi anlatan bir doktor olmadığını ben bir çok arkadaşımdan duymuştum. Hemencecik çocuğu muayne edip paketlenicektik hazırdım konuşmalarımı içimden tekrarlıyor, sorularımı kendime hatırlatıyordum.
PAzar sabahı saat 7:30 biz Nesim Bey'in evinin kapısında, sabahın bu köründe kim gider vs vs diye düşünürken kapıda kuyruk vardı desem tanımı doğru yapmış olur muyum bilemedim. Bir de Bayramdan sonraki ilk pazar olduğu için extra yoğunluk varmış şansımıza :(
Neyse hemen alındık zaten giren zırt diye çıktığı için bize sıra çok çabuk geldi. Bana ismimi, adresimi, telefonumu, çocuun adını, doğum tarihini, tc kimlik numaralarımızı yazmam için bir kağıt verdi, sonra Sabri'ye dönüp çocuğu soy dedi. Buraya kadar herşey çok güzel Merhaba demiş miydik???
Ben tam yazmaya başladım Selin Gülsay ... bir anda Efe'nin çığlığıyla kalemi elimden bıraktım çocuğa bir döndüm aşı yapmış Nesim Bey,  iyi tamam gel ağlama vs vs derken hangi koluna yaptık diye sordu Sabriye o tam tarif ederken ben yok çocuğum ağlama nerde inekler vsvsvs derken çocuk gene bi ciyakladı ayy öbür aşı da bitti aman çocuğum ağlamasın demeye fırsat kalmadan çocuğun yok bişey boyu iyi kilosu süper, var mı sorun dedi- ki sıra bana gelmişti- var dedim ürkek ama grurlu bir ses tonuyla :)
-çok terliyo dedim
-bende terliyorum dedi
-uyumuyor dedim
-sevmiyodur dedi
-süt alerjisi dedim
-aptamille denizez dedi

pat güm çat derken çıplak ama ağlamayan çocuğumuzla kendimizi kapıda bulduk :)

2 hafta sonra gelin kontrol edicem dedi...
çıktık arabaya bindik...
Sabriyle gülme krizine girdik :)
Efe aşı mı oldu biz dayak mı yedik? nasıl yani vs vs derken muayne bitmişti bile :)

Bir dahaki muaynede görüşmek dileğiyle.....



Bebek Doktoru Seçim ve Değişim Klavuzu...


Efe'ye hamileyken başladı daha bebek doktoru maceramız, ay kime gitsek o mu iyi bu mu kötü, saçıydı tüyüydü dikeniydi derken ben doğuma giderken bile ulen bu çocuğun doktoru kim olucak derdindeydim.
Doğum yaptığım hastanedeki doktordan nefret ettim ki Florance ta doğum yaptım boşu boşuna çocuğu 10 gün yoğun bakımda tuttu.
Girmiyim o derin eski mevzuları girdikçe sinirleniyorum çünkü :(
Neyse ailesel bir dost vasıtasıyla eski doktorumuzu bulduk, başladık götürmeye vs vs  Efe tam 6 aylıkken cumartesi gecesi ateşlendi ama bir anda 39.7 ye kadar çıktı ilk bebek ilk ateş pazar sabahı saat 9 demeden aradım doktoru hemen hastaneye gidip beni ordan arayın dedi , süperdi tepkisi ben tam da bunu ARIYORDUM ASLINDA NE İYİ VS VS DERKEN HASTANEYE GİTTİK,
eee arıyorum arıyorum açan yok hastane arıyo arıyo açan yok neyse ordaki acildeki doktora muayne olduk 1 saat geçti yok 2 saat geçti yok 3 satt 4,5,6,7, yok yok....
efenin ateşi düştü biz rahatladık ara ara tekrar çıkıyo ama alıştık ne yapmamız gerektiğini öğrendik acildeki doktordan.
gece saat 10 da kendi doktorumuz geri döndü telefonla tabiki ben açmadım :) nasıl bir sebep olabilirdi kaza vs geçirmesi gerekiyordu, ortak tanıdığımızdan öğrendiğim kadarıyla kaza da geçirmemişti hiç bir şeyi yoktu çok şükür :) telefonunu duymamıştı vs gibi bir sebepti yalnış hatırlamıyorsam.

İlk doktor serüvenimiz başarısızlıkla sonuçlanmıştı evet gelsin 2. doktor dedik başka bi doktora daha götürmeye başladık, iyi kötü vs derken beni çok pimpiriklendirdiği hissine kapılıp onu da bıraktım karar verdim çocuğumun doktoru ben olacaktım :P
Ve yeni serüvenimiz Nesim Eskinazis le başladı şimdi ona götürüyoruz. Onunla olan ilk günümde bir sonraki postuımda :)
Tüm hamile alemine tavsiyemdir:
Hamile mi kaldınız? ilk işiniz çocuk doktoru araştırın bırakın alışverişi odayı halıyı perdeyi iyi bir doktor bulun sizi anlamasına dinlemesine bakmayın teshisi iyi olsun, telefonlarına cevap versin, az mı konuşuyo takmayın, çok mu yoğun oluyo bakmayın götürün sadece iyi doktor olduğu için götürün siz kendinize muhabbet arkadaşı aramıyorsunuz çocuğunuza doktor seçiyorsunuz bence isim seçmekten kıyafetten vs den çok daha önemli birşey :(
Umarım aradığım doktoru bulmuşumdur,

Carter's Bebek Kıyafetleri

Hepinizin çok yakından bildiği dünyanın en ünlü bebek giyim markası Carter's artık Türkiye'de. Bebek giyiminde çok önemli bir kolleksiyona sahip olan Carter's Göktürk Metrocity ve Capitol ve Marmara Forum (çok yakında) olmak üzere İstanbul'da 4  mağazaya sahip.

Her anne ve anne adayının gezip görmesi gereken ürünler çok kaliteli ve bebeklerimiz için özel olarak tasarlanmıştır.

Hemen size en yakın Carte's a bir uğrayın.

www.cartersbebek.com