14 Mart 2012 Çarşamba

Bizim hikayemiz

Efe'ye hamile kalisimla ilgim hayatim zevklerim gelecegim kisacadi herseyim degisti ;)
Etrafima daha dikkatli bakar oldum mesela alisveris merkezlerinde daha cok bebek arabasi gormeye basladim, bebek magazalarini hic kacirmiyodum, babalari gozlemlemeye basladim, annelere imrenerek baktim, bebegi kucaklayislari, tutuslari, opmeleri, sevmeleri kisacasi herseylerine gozumu diktim baktim!
Hayatimda hic bebek yok muydu tabiki vardi, 2009 Nisan 18 inde caniminici yegenim Demirim hayatima girdi. Kendi cocugumu onun kadar sevebilecegimi dusunmuyodum ;) bana halacim dedigi gun hayayimin en guzel 2. Gunuydu ;)
Efenin abisi benim ilk goz agrimdir kendisi. Arkadaslarimin cocuklari yok muydu tabiki vardi ilk once Meric'in Ardasi dogdu sonra Tuba dorugu dogurdu, Sitare simsimi, Zeynep Defneyle Nili .... Daha sayamadiklarim:) yani bi bebek aliskanligim vardi ama basa gelince bambaska oluveriyomus ;) 7/24 annelik+ logusalik+ kocanizin logusaliginiza tavri+kayinvalide+ kendi anneniz hepsi birlesince bebeginizin ilk 40 gunu ( benim 3 ay surdu) kabus dolu gunler oluyo. Hep soyluyorum bi kizkardesim olsaymis belki bu gunleri daha kolay atlatabilirmisim ;( efede kolay bi bebek olmadigi icin cok zor donemler gecirdim ;( abimin esi yelizi ne kadar anlatsam nasil ovsem bilemiyorum ama hakkini odeyemem diyebilecegim tek insandir. Cok severim cok iyi anlasiriz ama bu donem bambaska bi yardima ihtiyac duyuyosunuz ;( efeyi kendi cocugu gib bakmis sevmistir.
Logusalik ustune daha bir cok sey soyleyip yazabilirim ama bu donemimi kolay gecirmedigim icin yazasim yok ;)
Logusaliginizda etrafinizda sizi kirabilecek veya sizin kirabileceginiz insanlari uzaklastirin cunku hic bi zaman unutamak istemeyeceginiz hatalar yapabilirsiniz-yapabilirler ;)

12 Mart 2012 Pazartesi

Bebek alisverisi

Ve esas onemli konu olan bebek alisverisinde sira,

Kabul ediyorum alisverisi fazla hatta cok fazla seviyorum ;( Efe'ye hamileyken bunu fazlasiyla ortaya cikarmis kendimi hic tutamamistim ;)
Ama aldiklarimim hemen hemen hepsini giydirdim hala da giydiriyorum. Alisverisimi hic aptalca yapmamistim 0-3 ay sadece tek parca tulum e bir suru ic body almistim. Bir kac tanede disari giydirmek icin kazak kot ve gomlek almistim. Efe kis bebegiydi yani butun kis evdeyi ben arkadaslarima giderken bile goturmuyordum cocugu cunku herkes bebek sevmez - ki efe dpgdugundan beri bi kere bile kucagina almayan arkadaslarim var ;) - kimseye zorla cocuk sevdirmiyim diye efe hep evdeydi ;( tabi bu zamana kadar simdi kendisi kocaman bir adam oldu annesiyle beraber geziyo :)
O uuzden efe evde hep tek parca uzun tulumlarini giydi ve ustunde paralansin derler ya Paralandi ;) paralanmayanlari da efenin 3 ay kucuk Tan kardesine gonderdik ;)

Siz siz olun bebeginize sadece tek parca body alin icine kisa kollu disina giydirmek icinde ayakli uzun tulumar ;) marka olarak size kesinlikle Metrocity alisveris merkezinin altinda yeni acilan Carters i oneriyorum ;) hele ki icine giydirdigimiz kisa kollu citcitli icbody lerini kesinlikle orda alin mothercare inkilerin yakalari genisliyo ve kaliteleri daha dusuk bunlara gore az alin ama iyisini alin derim ben ;)
Onerecegim markalar sirasiyla
Gap - tek cesit tek parca tulum var ama yazin hic terletmiyo
Marks and Spencer - kumaslari cok kaliteli
Mothercare - cok ciddi genisleme sorunlari var yakalari hemen aciliyo ama cok desenleri var ;)

Bebek battaniyesi ise kesnlikle zara home tek gecerim siddetle tavsiye ederim gozunuz kapali alin ;) biraz pahalilar ama indirimleri yakalarsaniz cok ucuza alabilirsiniz

Sabn sampuan urunlerinin hepsini Mustella aldik :) Sabri nin yengesi cilt doktoru Ona sordum bana sadece bunlari kullanabilecegimi soyledi ;)
Bebek arabasi oto koltugu gibi diger tavsiye edebilecegim markalari baska yazimda paylasacagim.

Gece mesaim basladi Efe beni bekliyo ;)

11 Mart 2012 Pazar

Hayatımın Erkeği Efe


26 Ağustos'ta uzun süre beklediğim tatlı prensime kavuştum :)
Normal doğum için çok beklememize rağmen inatla gelmek bilmeyen oğlumu sonunda artık aileden biri gibi gördüğüm doktorum Lemi İbrahimoğlu sezeryan la bana kavuşturdu :)
İlk günü her anne gibi sadece resimlerden hatırlasam da sağ tarafta sıkışan oğlumun yamuk suratını bile resimlerden sonra farkettim, yani o zaman sadece hayal dünyasında yaşan biriymişim gibi geldi:) eve gelince hayal dünyasından çıkmam çok çabuk oldu o ayrı :(

Minik oglum aslinda pek minik degildi 4,230 gr dogmustu hepimizi cok sasirtmisti ;) ben bu kilonun son bir ay boyunca her gun deli gibi karpuz yememe bagliyorum ama neyse ;)

Hastanedeki gunleri yazmak istemiyorum cunku cok tatli cok guzel gunler degildi;( eve geldikten sonra baslayan aglama krizleri gece nobetleri beni benden almis baska bir yapmisti ;) efe aglayacak diye cok korkar olmustum ( tabi bunda basimiza gelen tatsiz seylerin cok etkisi vardi)
Ve herseyin sonunda elimizde bir melek vardi tarifsiz guzellikte bizim minik melegimizdi o ;)

Benim minik arkadasim ;)

İlk Blog Yazım..

Canım arkadaşım Sitare minik kuş Simsime hamileyken meraklıanne diye bi blog yazmaya başlamıştı, bana da demişti ki sende aç kendine bi tane ben çok takmamış, çok zaman ayıramayacağımı düşünmüş geçiştirmiştim :) Halbuki ilk blogumu 20008 Haziran da yazmaya başlamışım gidelimyiyelim vardı o zaman hayatımızda; nerede yemek yersek fotolarını çekip, orda yazmayı planlıyoduk :) yemek aşkımız o kadar ağır basıyodu ki bi süre sonra çok hızlı yediğimizi fark edip resim çekmediğimize hayıflanıyoduk.
Yani kısacası blog serüvenimiz biraz yarım biraz kısa sürmüştü.
Şimdiki serüvenim hem Sitare'nin teşvikleri hem de çok yakında hayata geçiçek olan projem için ve yakın gelecekteki kafamdaki bütün projeler için önhazırlık çalışmalarım aslında :)
Çok sık olmasa da yazmayı planlıyorum tabi yazdıklarım ne kadar okunur onu bilemiyorum :)
Sadece yazıyorum ...