3 Mayıs 2012 Perşembe

Kolay Tramisu Tarifi!

Sizlere hep çok kolay bir tramisu tarihi vermeye niyetlendim bu yazımda :)  Eğer vakit bulur yaparsanız lütfen nasıl olduğuyla ilgili bana haber verin olur mu?  Her tarif verdiğim arkadaşım çok lezzetli olduğunu söylediler sizleri bu lezzetten mahrum etmek istemiyorum bende :))
Ve Karşınızda meşhur Tramisu tarifim :)
1,5 bardak su (bardak biraz büyük olursa çok iyi olur)
1,5 yemek kaşığı Nescafe Klasik
1,5 yemek kaşığı şeker
1 paket hazır kek (Tek önemli konu kekin markası kesinlikle 'Ümit Usta' olmak zorunda (diğerleriyle denedim çok iyi olmuyorlar)) Migros'tan rahatlıkla bulabilirsiniz.
Muhallebi için:
Yarım litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 paket yeşil labne
Kakao

İkiye bölünmüş olan hazır kekimizin altını ve üstünü ayrı ayrı olmak üzere 1 bardak suyun içine kattığımız 1,5 yemek kaşığı şeker ve 1,5 yemek kaşığı kahveyle ıstatıyoruz.
süt, un ve şeri tencereye koyup koyu kıvamlı bir muhallebi olana kadar karıştırıyoruz. Piştikten sonra ocağın üstünden alıp  hafif soğumasını bekliyoruz, biraz soğuduktan sonra içine 1 paket labne peynirini ve 1 adet yumurtayı ekleyip topaklaştırmadan karıştırıyoruz kremamız hazırrr :)
Islattığımız kekin alt tabanına kremanın bir kısmını döküp üstüne kekin üst kısmını yerleştiriyoruz.  Düzgün bir şekilde yerleştirdikten sonra kalan muhallebiyide üstüne döküp bıçakla kenarlarınıda sıvayınca karşınızda tramisumuzun kaba hali :)
Bir çay süzgeçiyle üstünede kakao serptik mi tamamdır!!
Tercihen bir gece ama yok benim o kadar sabrım yok derseniz 2-3 saat dolapta beklektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz!

Çok çok afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder